Reading:
ČO POTREBUJEME VEDIEŤ O BORED APE YACHT CLUB?
Share:

ČO POTREBUJEME VEDIEŤ O BORED APE YACHT CLUB?

avatar
by Ras Vasilisin
22. March 2022
ČO POTREBUJEME VEDIEŤ O BORED APE YACHT CLUB?

Opice, ktoré nadchli mnoho fanúšikov NFT a vlastnia ich profesionálni športovci, hudobníci a iné celebrity. V roku 2021 táto séria doslova explodovala, pričom za jednotlivé obrázky, ktoré sa dali zbierať a používať na sociálnych sieťach, platili užívatelia až milióny dolárov za kus a objem kolektívneho obchodovania dosiahol niekoľko miliárd dolárov.

Podľa údajov spoločnosti CryptoSlam vygenerovali NFT viac ako 750 miliónov USD vrátane následných variantov a čoraz viac sa objavujú na Twitteri ako avatar. Kúpou tohto NFT získate prístup do akéhosi „klubu“ a členstvo má svoje výhody.

Čo je Bored Ape Yacht Club?

Toto obľúbené NFT priniesla na trh spoločnosť Yuga Labs v celkovom počte 10 000 profilových obrázkov zapísaných na blockchaine Ethereum. Ako už o NFT vieme, NFT alebo non-fungible token, funguje ako listina o vlastníctve digitálneho predmetu a umožńuje preukázať, že kupujúci vlastnia jedinú verziu tohto obrázka.

V prípade tohto NFT kupujúci vlastnia ilustráciu nezaujato vyzerajúcej opice s náhodne vygenerovanými vlastnosťami a doplnkami, pričom žiadne dva obrázky niesu rovnaké.

Bored Ape Yacht Club?

V čom sú výnimočné?

Bored Ape Yacht Club označuje exkluzívne spoločenstvo alebo organizáciu a ak sa stanete vlastníkom jedného z avatarov, odomkne vám to členstvo do tohto klubu. Aktuálni vlastníci vďaka nim získajú prístup napríklad na exkluzívny server Discord, kde sa vlastníci, vrátane celebrít stretávajú a diskutujú. Opice môžete čoraz častejšie vidieť na sociálnych sieťach, kde vytvorili akési digitálne spoločenstvo.

Veľkou pridanou hodnotou je aj to, že vlastnístvo NFT Bored Ape vám umožní získať prístup k ďalším zberateľským predmetom NFT, ktore sa obchodujú za značné sumy peňazí. Spoločnosť Yuga Labs najprv majiteľom Bored Ape ponúkla bezplatné NFT pre psov z Kynologického klubu Bored Ape a neskôr vydala bezplatné NFT „mutantné sérum„, ktoré generovalo obrázok Jachtového klubu Mutant Ape.

Čítať Ďalej


Share this article:

divider graphic

Related Articles

arrow-up icon